Hírek

Sportos gimnázium

2014. április. 25. @ Czérna Gertrúd  |  Rovat: Diákélet

Minden diák nagyon várta már a tavaszi szünetet, a Húsvétot és, hogy végtelen mennyiségű sonkát fogyaszthasson.  A Nagy László Gimnázium – hogy megkönnyítse a diákok utolsó iskolában töltött napjait a szünet előtt – osztályok közötti sportvetélkedőt hirdetett.

Havazás miatt késik, kimarad, elakad

2014. január. 26. @ Ernszt Zsófia  |  Rovat: Diákélet

Napok óta hallgathattuk a TV-ből, rádióból, hogy kis hazánk idén sem marad havazás nélkül. Bőven lett volna időnk felkészülni és tanulni a tavaly márciusban történt hibáinkból. Az illetékesekkel ellentétben ezt sok ember meg is tette, a megszokottnál jóval kevesebb ember indult útnak pénteken. Ugyan korán reggel még semmi jele nem mutatkozott az ígért havazásnak, de délelőtt már többfelé meg is maradt pár centi hó. Sőt, kora délután már bőven okozott is gondot a közlekedésben, az alig pár óra alatt lehullott, 10 centinél amúgy nem sokkal több hó.

 

Garabonciások

2014. január. 24. @ Czérna Gertrúd  |  Rovat: Diákélet

A karácsonyi szezon mindenki számára nagy élmény. A finom sütemények illata a lakásban, a mákos-diós bejgli, töltött káposzta, halászlé, nálunk személy szerint a mákos guba.  Készülődés, az ajándékok kiválasztása, becsomagolása.

Zsófi a hóban

2014. január. 24. @ Czérna Gertrúd  |  Rovat: Diákélet

Nem szándékosan kiküldött munkatársunk Pécsről hazafelé tartva elakadt a hóban.


 

A munka mézédes gyümölcse

2014. január. 11. @ Kovács Gitta  |  Rovat: Diákélet

Kreatív gyerekek, büszke szülők, könyvek, oklevelek, és MÉZ!

Felkészülni? Igen, lehet!

2013. november. 15. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Diákélet

A felvételi egy korunkbeli diák legnagyobb kihívása. Ezt csak egyféle módon győzhetjük le, ha időben elkezdjük a felkészülést. Most bemutatok nektek egy igazi felvételi előkészítőt.

A fonyódi naplementétől a Komlói Bányásznapig

2013. október. 09. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: Diákélet

Az idei nyaramhoz egyik legjobban illő szó: emlékezetes. Azért is, mert olyan helyeken voltam, amelyeket a szívembe zártam, és mert olyan emberekkel lehettem együtt, akiket szeretek.

Tovább! De merre is?!

2013. október. 04. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Diákélet

Mindenki életében eljön a pillanat amikor választania kell. Kisebb korában apró dolgokat, majd ahogy nagyobb lesz, egyre nagyobb, fontosabb témákban kell döntenie. Végül eljön a továbbtanulás. De hogyan döntsük el "Mik leszünk, ha nagyok leszünk?"

Új élet

2013. október. 02. @ Golitz Patricia  |  Rovat: Diákélet

Szeptemberben nagy változást hozott az életembe az iskola. Nem csak az új osztálytársak, vagy a tanárok miatt, hanem azért is, mert meg kellett szoknom a kollégiumi életet is.

 

Bab Berci, aki lány

2013. április. 12. @ Szekeres Kíra  |  Rovat: Diákélet

Akivel ezt az interjút készítettem, az osztálytársam Illés Vivien. A Szilvási Általános Iskola 7. a tanulója. Hasonlóan, mint én, ő is a Közösségek Házába jár, de ő színjátszó szakkörre.

 

Tanév vége és rettegés

2013. április. 12. @ Boda Boglárka  |  Rovat: Diákélet

Nagyon nem várom az év végét, mert itt a ballagás. Ami azért rossz, mert van egy fiú, aki nagyon tetszik és sajnos most ő is elballag.

Iskolánk, a Kodály

2013. március. 01. @ Bereczkiné Fábián Mária  |  Rovat: Diákélet

Springer Barnabás fotói iskolájáról, a Kodály Általános Iskoláról!

Télűző világítós pálcikaemberek

2013. január. 25. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: Diákélet

Ahogy hirtelen megjött a hó, oly gyorsan itt van a farsang is. Általában minden évben összehozunk valami eszméletlenül jó kis „darabot”. Összehozunk - azt írtam. Igen, mi találjuk ki, az Alsó szilvási iskola 7. b osztálya.

Közös cél, közös érdek

2013. január. 18. @ Schraub Lilla  |  Rovat: Diákélet

Biztosan minden Alsó-szilvási diák emlékszik erre a szomorú eseményre. Alig 4 éve iskolánk egyik tanulója Notheisz Arnold életét vesztette egy repülőgép balesetben. Nagymamája kezdeményezésére indult egy project, a Kincses park.