Bab Berci, aki lány

2013. április. 12. @ Szekeres Kíra  |  Rovat: Diákélet

Akivel ezt az interjút készítettem, az osztálytársam Illés Vivien. A Szilvási Általános Iskola 7. a tanulója. Hasonlóan, mint én, ő is a Közösségek Házába jár, de ő színjátszó szakkörre.

 

 

Miért jelentkeztél a színjátszó szakkörre, és mikor?

Már év elején, amikor kezdődött a tanév, akkor jelentkeztem. És mert érdekel a színészet, szerintem izgalmas elfoglaltság. Felkelti az érdeklődésem.

Tervezitek, hogy a Színházba is előadtok valamit?

Igen, most is egy színdarabra készülünk. Bab Berci a városban. Ez egy gyerekek számára írt színdarab, aminek a főszereplőjét én fogom játszani.

Jellemeznéd a szereped pár mondattal?

A főszereplő, akit én alakítok, egy fiú. A történet elején sok mindenkit megment, majd keresni kezd egy számára idegen fiút. Kalandos útja során több mindenkit megismer. Mindig kéznél van három jó barátja. A jelenet végére Bab Berci egy bölcs emberré válik, aki ha kell, szívesen segít másokon.

A mozgást vagy a szöveget nehezebb megtanulni?

A szöveget viszonylag könnyű megtanulni. A színpadi mozgás is általában egyszerű. Könnyen tudunk a többi szereplővel alkalmazkodni egymáshoz.

Könnyen hozzászoktál a szerepedhez?

Az elején furcsa volt, de a végére már belejöttem. Szerintem nagyon rossz, hogy nemsokára vége van ennek a színdarabnak, hiányozni fognak a próbák.

Előreláthatóan mikorra készül el a színdarab?

Hogyha minden igaz és minden sikerül, akkor május végén már elő is adjuk.

Gondolkoztál azon, hogy esetleg a színészi pályát választod?

Igen, már utána néztem, hogy milyen iskolák foglalkoznak a színjátszással, de még nem döntöttem. Régóta vonz már a színészet és nagyon szeretem csinálni. Szeretném életem végéig csinálni.