Közös cél, közös érdek

2013. január. 18. @ Schraub Lilla  |  Rovat: Diákélet

Biztosan minden Alsó-szilvási diák emlékszik erre a szomorú eseményre. Alig 4 éve iskolánk egyik tanulója Notheisz Arnold életét vesztette egy repülőgép balesetben. Nagymamája kezdeményezésére indult egy project, a Kincses park.

Az interjúmat iskolánk egyik legjobb tanárával készítettem, Hoppa Hajni nénivel.

Honnan származik a Kincses park ötlete, és neve?
„Ari nagymamája egy nagyon jó ismerősöm már rég óta. Nyáron mikor beszélgettünk, megemlítette, hogy emléket szeretne állítani Arninak.” Most azt hihetnénk, hogy valamilyen módon kapcsolódik a park nevéhez Arni, azonban nem, nem akarták felszakítani a sebeket.

Mi lesz valójában a Kincses park?
A tervek alapján egy olyan játszótér lesz, ahol minden korosztály megtalálja a maga szórakozását, azonban az „öreg diákok” számára is rendezhetnek majd itt évfordulókat.

Hogyan sikerült elindítani a projectet?
Arni nagymamája adta meg az alapot: 500.000 forintot. Ekkor az iskolánk felkarolta az ötletet, bemutatta a városnak és újságok, híradások, és a facebook segítségét „kérte”, hogy megvalósíthassuk az ötletünket. Mára már elegendő pénzösszeg gyűlt össze több programnak, és adománynak köszönhetően.

Melyek voltak ezek az adományok?

Csodával határos módon, a facebooknak köszönhetően adományok még a tengeren túlról is érkeztek, Arniék egyik nem is ismert családtagjától. Számomra ez is hihetetlen, magán személyek is segítettek nekünk különféle adományokkal. Iskolánknak sikerült meggyőznie Komló alpolgármesterét, aki így szintén 500.000 forinttal támogatott minket. Egyik diákunk édesapjától pedig egy kész szobrot kaptunk a Kincses parkba. És persze a nagymama 500.000 forintos felajánlását sem felejthetjük el.

Milyen programok voltak és milyenek lesznek?

Eddig egy programunk volt, amin 110.000 forintot sikerült összeszednünk saját kezűleg készített ajándéktárgyakból, amiket felajánlás alapján lehetett megvenni. Ehhez a vásárhoz anyagot az iskolába járó diákok szüleitől kaptunk: zsákszámnyi papírt, textilt, festéket, így nekünk kevesebbet kellett venni.

Fő témám, a január 19-én (szombaton) megrendezendő előadás a színházban, délután 5 órakor, Király Teréz nevelőnő „felajánlására”. Ezen az előadáson Irodalmi Színpados tanítványaink a "Kis herceg" című darabot fogják előadni. A belépőjegyek természetesen felajánlás alapján fognak „működni”. Azaz nincs meghatározott ára a jegyeknek, mindenki annyit fizet érte, amennyivel segíteni .

Annak érdekében, hogy minél szebb, és jobb helyet tudjunk létrehozni, kérjük, hogy aki ezt a cikket olvassa, jöjjön el és adományozzon a Komlói fiatalok részére!

A Színháznak pedig ilyen formában is szeretnénk megköszönni, hogy nem kért bérleti díjat, és ezzel is csak a számlán lévő pénz gyarapította. Emellett a Komlói újságoknak is köszönettel tartozunk, ugyanis ingyen leadták a hírt, hogy egy parkon dolgoznunk az arborétumban. Ha most esetleg a te/ az ön fejében is megfordult, hogy adományozni szeretne, egy jelenleg is élő számlaszám segítségével ezt megteheti:

Komló Városért Alapítvány
7300, Komló, Városháztér 3. –számlaszámára, ami a következő: 508004215292838
Még egy további programot tervezünk, hogy buzdítsuk a fiatalokat a sportra, amellett, hogy pénzt gyűjtünk vele. Ez egy „Sportnap” lesz tavasszal, melyen minden komlói Általános Iskola tanulója részt vehet. Különböző sportágakban lehet majd nevezési díj alapján jelentkezni.

Mindenkinek köszöni az iskola és a tanulók a felajánlásokat, hiszen ebből már meg lehet építeni és fent lehet tartani a Kincses parkot. Ez nem csupán egy évfordulóknak helyt adó játszótér lesz, hanem valódi összefogást, támogatást, és emlékeket jelképező hely. Köszönjük.