A munka mézédes gyümölcse

2014. január. 11. @ Kovács Gitta  |  Rovat: Diákélet

Kreatív gyerekek, büszke szülők, könyvek, oklevelek, és MÉZ!

Tegnap, január 10-én, a 2013-ban immár 7. alkalommal megrendezett méh-és mézközpontú rajzpályázat eredményhirdetése zajlott. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Komlói Helyi Szervezete és a Közösségek Háza által megszervezett pályázatra 4 korcsoport lelkes művészei küldhettek be munkákat. Az óvodások voltak a tevékenyebbek, de nagy számban érkeztek művek az alsó tagozatosoktól, a felső tagozatosoktól, és még a középiskolásoktól is akadtak alkotások. A kiírás egy A4-es lapra készített rajzról/festményről szólt, ami témájában kapcsolódik a méhekhez és a mézhez. Rengetegen szakítottak rá időt, és több mint 100 remekmű ért el a szervezőkhöz. A legjobbakat a Közösségek Házában állították ki.

 

 

 

16:00-kor kezdetét vette a kis ceremónia. A rövid bevezető beszédeket követően megindult a díjkiosztó. A szorgos gyermekeket egy-egy kis üveg mézzel jutalmazták. A korcsoportokban az első három helyezett értékes könyvjutalomban részesült, egy oklevéllel, és természetesen egy nagy üveg magyar mézzel karon öltve. Az ajándékokat a „mézkirálynő” adta át, Barbér Bella személyében. Érkezett egy, a pályázati kiírásoknak nem megfelelő, egy kis csoport által papírhajtogatással készült virág, méhekkel. Őket egy kis különdíjjal jutalmazták a szervezők, és egy csomag cukorkát kaptak.

 

 

 

Akit érdekel, és kedvet kapott, ne csüggedjen, hogy lemaradt, idén októberben újra kiírják a pályázatot, most már azonban 8. alkalommal. Amint olvashattátok, megéri egy kis energiát belefektetni, és készíteni egy remekművet. Sok sikert kívánok a művészlelkeknek, és jövőre  találkozunk a díjátadón! :)