Sportos gimnázium

2014. április. 25. @ Czérna Gertrúd  |  Rovat: Diákélet

Minden diák nagyon várta már a tavaszi szünetet, a Húsvétot és, hogy végtelen mennyiségű sonkát fogyaszthasson.  A Nagy László Gimnázium – hogy megkönnyítse a diákok utolsó iskolában töltött napjait a szünet előtt – osztályok közötti sportvetélkedőt hirdetett.

„Mivel a Nagy László Napok programja csak két napig tartottak, ezért nem lehetett belesűríteni a sportprogramokat” – mesélte az egyik szervező, Perleczky Borglárka. – „Nagyon nagy sikere volt az eseménynek, ezért egy olimpiát hirdettünk, ahol az osztályok különböző sportágakban és játékos vetélkedőkön mérhették össze erejüket.”

Mindegyik osztály szívesen részt vett a játékokon, ahol nem csak csapatokban, hanem egyénileg is részt lehetett venni. A foci, kosár és röplabda mellett a diákság megméretethette magát egyénileg is hullahopp karikázásban, öt-tusában és fekve nyomásban.

 A diákok nagyon jól szórakoztak és még a tanárok is beszálltak a játékba, a kinti focimeccsbe is és a kosárba is.

Az én osztályom az „lehúzta” a többieket a kötélhúzó versenyen – amin mi magunk is meglepődtünk. Sajnos a tanári aranycsapat az utolsó kosármeccsen győzelmet aratott.  Ezt kivéve mindegyik osztály nagyon szép eredményeket ért el.