Télűző világítós pálcikaemberek

2013. január. 25. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: Diákélet

Ahogy hirtelen megjött a hó, oly gyorsan itt van a farsang is. Általában minden évben összehozunk valami eszméletlenül jó kis „darabot”. Összehozunk - azt írtam. Igen, mi találjuk ki, az Alsó szilvási iskola 7. b osztálya.

De a legizgalmasabb része a készülődésnek mindig a próbák, az újabb próbák, és ismét próbák, majd az előtte levő pár órában és az utolsó igazítások, a ruhapróba, esetleg a sminkelés (mármint a lányok részéről. :D) Eddig, a hallottak alapján elég sok ötlet született a diákok körében, viszont még nem mind jutott el hozzám. Mi, speciel a horror kórházában dolgozó szenilis és veszélyes orvosok, ápolók leszünk, együtt a mi kis hulláinkkal, akiket mi műtöttünk meg.

A másik 7. évfolyam, a 7.a osztályosok például majmok lesznek, erre az előadásra leszek azt hiszem, a legkíváncsibb. A kedvencem pedig: a sötétben világító pálcikaemberek, a 4. osztályosok által megformálva. Fekete ruhákban lesznek, amikre neoncsíkokat (vagy valami hasonlót) ráragasztanak, és amikor majd lekapcsolják a lámpákat, és fehér fénnyel megvilágítják őket, világítani fognak a sötétben. A legjobb, hogy közben táncolni is fognak, ami remek látványt nyújt majd. Mi még a számot nem döntöttük el, amire táncolni fogunk, de ötletek vannak. A mi sulinkban a farsanggal együtt jár a verseny izgalma is, mivel egy nyertest választanak az osztályok közül. A nyertes általában díjat is kap, az eredményhirdetéskor pedig mindenkit lever a víz, és szorít, hogy ők legyenek a szerencsések. Ezt követi egy pár nappal később a színházi bemutatkozó műsor, amin már lényegesen több ember néz minket. De ez a farsangi felvonulás sokkal viccesebben szokott elsülni. A farsang után minden évben tartunk egy diszkót is, e közben elmaradhatatlan a tombolasorsolás. A farsangi diszkóban az a jó, hogy ide már nem csak mi, hanem a szülők, és az ismerősök is jöhetnek. És persze az is jó, hogy bárki kérhet egy dalt, amire szívesen táncolna. Szeretem ezt a részét, talán ez  a legszórakoztatóbb.

Ilyen vidám nálunk a sulifarsang, amelyben felfedtem nektek a télűző pálcikaemberek titkát is :D.