Hírek

Trónok harca

2014. május. 06. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Filmajánló

Nekem a Ki vagy Doki? mellett ez az egyik kedvenc sorozatom. A történet első részében egy nagyhatalmú család áll, a Starkok. Aztán az első évad végére nagyjából tízszer ennyien lesznek. A történetet hatalmi játszmák, szerelmi viszályok, és cselszövések teszik ki.

Dracula - sorozatos vérengzés

2014. február. 21. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Filmajánló

Nemrég írtam az eredeti könyvről. Ez a 2013-ban készült sorozat teljesen új megvilágításba helyezi a történetet. Úgy is mondhatnám, az eredetihez nem sok köze van.

Avatar - Láss egy új világot

2013. november. 17. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Filmajánló

Nem, most nem egy játékbeli új világot kell látni az általunk generált karakterrel, hanem a Pandorát, ami James Cameron csodás, ám mégis veszélyes fantáziájából született.

Ki vagy Doki?

2013. május. 17. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Filmajánló

A ki vagy Doki egy brit TV sorozat amelyet már több mint húsz nyelvre lefordítottak. A BBC által készített sci-fi sorozategy rejtélyes, Doktor nevű időutazó kalandjairól szól, aki TARDIS nevű időgépével tett utazásai során kísérőivel együtt bejárja az időt és a teret, különféle problémákat megoldva és kalandokba keveredve.A Doktor nevű idegen lény egy Időlord, akinek a bolygója  már 900 éve elpusztult. Azóta magányosan utazik egy nagy kék rendőrségi fülkében ami belül nagyobb mint kívül.Őrültségnek hangzik? Az is! A fülke igazából az időlordok TARDIS-nak keresztelt időutazó alakváltó hajója és a méret pedig az elveszett technológia miatt lehetséges. A TARDIS jelentése : Time And Relative Dimensions In Space magyarul Idő és Tér alatt közlekedő hajó, vagy valami ilyesmi.

A sorozat szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is, mint a világ leghosszabb ideig műsoron levő sci-fi sorozata, amely egyúttal a brit popkultúrának is része. Generációk tartják kultikus filmnek.