Örök vagy elmúló?

2012. december. 07. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: Véleményünk van!

A kérdés a szerelemre is utalhat, de ebben a cikkben most a barátságról fogok írni nektek.

Gyakran teszik fel azt a kérdést, hogy létezik-e örök barátság. Én azzal, hogy létezik, egyet is értek, meg nem is. Azért gondolom így, mert nekem is van egy legjobb barátnőm, SCHRAUB LILLA.

Olyan szempontból lehet "örök barátság", hogy igaz és őszinte a kapcsolat. De ha nem olyan szoros a kötelék a két ember között, és nem rég alakult ki a barátság, akkor azért nehezebben tudom elképzelni...., de talán akkor is előfordulhat. Hogy miért is gondolom ezt, mert ahhoz hosszú idő kell, hogy rendesen megismerjük a másikat - ezt a saját tapasztalatomból is jól tudom -, és hogy olyan bizalom alakuljon ki, hogy minden titkot, gondolatot és akár szerelmi bánatot megosszunk a másikkal, olyanokat, amiket másnak nem árulnánk el. Hisz ez egy igaz barátság alapja, hogy meglegyen az összhang. Általában legjobb barát osztálytársakból, régi, akár óvodáskori ismerősökből lesznek.

A másik eset, a hamis- vagy álbarátságok, - amilyenben sajnos nekem is volt részem -, amikor az egyik fél kihasználja a másikat, amikor csak azért barátkozik vele, hogy népszerű legyen, vagy akár csak visszavágjon egy korábbi incidens miatt…és még sorolhatnám.
Én személy szerint gyűlölöm az ilyet, mert a végén a másik fél mindig szörnyen érzi magát, és talán, ha az egyetlen barátja volt, akkor egy világ omolhat össze benne. Ez aljas dolog! Árulás például az is, ha egy hőn féltett titkot elárul az egyik-vagy a másik fél, ez se a legjobb eset. Igen, ez az, ami velem is megtörtént, de nem kívánom megnevezni a személyt.

Ennyit szerettem volna írni a barátságról. Szerintem ez egy jó téma, legalábbis én szerettem róla írni.