Mit gondolnak a lányok a fiúkról? (fiúk figyelem!)

2012. december. 08. @ Schraub Lilla  |  Rovat: Véleményünk van!

Ezt a cikket a fiúknak ajánlanám, hiszen jó magam is lányból vagyok és nap, mint nap beszélgetek néhány „egyeddel a fajotokból”.

1. Mit is mondtál?
Én is hallottam már olyan dolgokat, amik nem estek jól. Ha már olyan viszonyban vagyok az illetővel, csak poénnak veszem, de egyébként igen sértő lehet. Vannak esetek, amikor esélyt adok arra valakinek, hogy megváltoztassa, amit mondott, például egy „ Tessék? ; Mit is mondtál? ; Ismételd meg légy szíves.” Ha neked egy hölgy ilyet mond, inkább válaszolj mást, ha nem akarod, hogy rád förmedjen.

2. Ő már megint szomorú?
Igen, én is bevallom, gyakran szomorkodom, de erre vannak a barátnők és barátok. De léteznek pillanatok, amikor ők sem elegek. Én azt javaslom, ha egy lány ismerősöd sír, szomorú és rossz kedve van, hagyd békén, vagy hallgasd meg mi a baja. (Ekkor egy ölelés bárkinek jól eshet.) Hogy ne térjek el nagyon a témától, ebben az esetben azzal csak rontotok a helyzeten, ha kinevetitek vagy úgymond „bagóztok rá”. (Ez utóbbi csak akkor van érvényben, ha jól ismered.)

3. Szerintem azt hiszi, megőrültem.
Ha szimpatikus neked egy lány és végképp nem tudod, mit tegyél, van egy ötletem: légy önmagad. Én sosem szerettem, ha valaki játssza magát és nem azt mutatja, aki ő valójában. Ha azt szeretnéd, hogy úgy szeressen, ahogy vagy, ez az első szempont. A második: minden lány szereti, ha kedves vagy, és bókolsz neki. A reakcióból még el is tudod dönteni, hogy kölcsönös-e „az érzés”. Innentől pedig semmi útmutatóra nincs szükséged, ha mindezek mellett még őszinte is vagy vele.

4. Az a vinnyogás…
Megértelek, én is gyűlölöm, pedig nekem is jutottak ilyen osztálytársnők. Legszívesebben mindig szólnék neki, hogy hagyja abba, de akkor valószínűleg berekednék a nap végére. Inkább elhúzódok, ha neki még az sem elég, hogy tisztán a tudtára adtam, hogy hagyja abba, akkor szoktak a fiúk elkövetni egy nagy hibát: olyat mondanak, amit később még ők is megbánnak, vagy legrosszabb esetben megütik azt aki „nyafog”. Ezt sose tedd. Leginkább ezzel sérted vérig az illetőt és elásod magad a béka feneke alá. Ehhez sok sikert kívánok.

5. Ezt hogy értsem?
Ahogy növünk, egyre több burkolt kifejezést és szókapcsolatot alkalmazunk, amit ti gyakran félreértetek. Nos, azt javaslom, ne fordulj rögtön a haverokhoz, hogy aszta, mit mondott, de menő vagyok. Még ha esetleg igazad volt, és arra gondolt, amire te is. Ha ő ezt visszahallja, neked véged van. Tartsd meg magadnak és filózz rajta, hogy ezt vajon mire értette.

Mit gondolunk rólatok?

Elérkeztünk a legfőbb témánkhoz. Bennem (ismét őszinte leszek) gyakran megfordul ez a gondolat, hogy ki, mit gondol rólam. Én csak általánosságban mondanám el, hogy mit gondolok rólatok, pár szempont alapján szedtem össze ezeket:

A jó fej: Ezt mi leginkább arra mondjuk, akinek értékelhető a humora és tud vele bánni. Emellett aranyos és kedves dolgokat mond, lehet rajta nevetni és persze nem viszi túlzásba, mint egy-két osztálytársam. A poénokat tudja, mikor kell elsütni és tud érdekes arcokat vágni, amiken szintén lehet kacagni. Én ezt tudom értékelni, de sajnos nem mindenkinek adatik meg ez a „képesség” és próbál humoros lenni, azonban nem az, inkább idegesítő.

Az alpári: Semmi kedvesség nem szorult ebbe az emberbe. Rendkívül irritáló tud már az is lenni, ha megszólal. A legjobb szó erre a bunkó. Sajnos manapság ebből a fajtából igen sok akad, hiszen ha valaki közeledni próbál, már rögtön csak poénnak, viccelődésnek veszik. Felettébb idegesítő.

A lelki társ: Az a fiú, aki mindig meghallgat, és szívesen elmondja a véleményét, és hiába gondoljátok azt, hogy „ezek mások”, hogy így fogalmazzak, nem. A lányoknak sokszor erre van szükségük és alátámaszthatom, valóban kell is. Nekem is megvannak a magam kis lelki társai, akikkel mindent megbeszélek, és őszintén elmondják a véleményüket (de mindig arra törekednek, hogy ne legyen sértő, amit mondanak). Tipikusan az a személyiség, akit érdekelnek az érzéseink.
Ezzel én el is mondtam, hogy nekem mi az általános véleményem rólatok, a fiúkról.