Mi a divatos és mi nem, és számít-e ez egyáltalán?

2012. december. 07. @ Varga Dóra  |  Rovat: Véleményünk van!

A hétköznapi embereket, vagy a híresebb egyéneket, mondhatni sztárokat akkor követik a diákok, ha szépnek látják őket. Különböző ízlések jelennek meg az egyes baráti csoportok között, vannak, akik az egyszerű ruhákat, míg mások a nagyon különleges, egyedi viseleteket kedvelik.
 

De persze van, aki a sztárok öltözködését követi. Mostanában nagy divat egy fiú banda öltözködési stílusának utánzása. 2010-ben fedezték fel a One Direction együttest, az öltözködési stílusuk egyébként lányokon és fiukon egyaránt jól áll, hordják is a hasonló ruhákat a tinik.

A sztárok általában feltűnő ruhákkal, hajakkal, sminkekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet. Sokan a feltűnő ékszereket, hajpántokat is hordják, mi diákok pedig utánozzuk őket, már amennyire ez lehetséges. Bár az iskola szabályzata tiltja, vannak olyan lányok, akik festik a szemüket és a körmüket is, ez utóbbit általában különböző ötletes figurákkal, csillámokkal szokták díszíttetni. A fiúknál az a menő minél drágább a ruhájuk. Sokan szeretnének divatosak lenni, de ez a legtöbb esetben nem valósítható meg, mert az anyagi körülményeik miatt ezt nem engedhetik meg maguknak.

Hogy mi a ciki ??? Például sokan kinevetik azokat, akik úgy hordják a gatyájukat, hogy a csípőjük felé húzzák azt, és az is ciki, ha melegítőben jön valaki iskolába. De az se a legszerencsésebb, ha valakinek nagyon bolyhos a pólója vagy agyon használt. Talán ott a határ, ha már annyira zavar valakit, hogy hogy néz ki, hogy kis se mer menni az utcára. Illetve azért nem beszélget valakivel egy jól öltözött diák, mert nem tetszik neki a másik öltözete.

Szerintem nem sokat számít, hogy ki hogyan öltözködik, engem nem zavar *-* .