Lánynak lenni az osztályban

2013. március. 08. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: Véleményünk van!

Most bevezetlek titeket abba, hogy milyen érzés nálunk lánynak lenni az osztályban.

Szerintem lánynak lenni az osztályban a legjobb, hiszen őszintébben meg tudunk beszélni dolgokat, mint mondjuk a fiúknál. A lányoknál annyira, legalábbis nálunk, nem annyira nyilvánvaló a klikkesedés, mint a srácoknál. De azért itt is van pár „csoport”, akik tagjai egészen különbözőek:

  • Az első, amibe úgy érzem, vagy legalábbis remélem, hogy beletartozom, a Normális emberek. Ide sorolható a lányok kb. 5%-a, akik nem próbálják megjátszani magukat más kedvéért, akik őszinték a másikkal, és akik nem félnek megmondani az igazat. 
  • A második, talán a legértelmetlenebb, a „töltött pulykák” csapata, vagyis az önértékelési zavarosok, akik azt hiszik, hogy attól lesznek jók, ha fennhangon nevetgélnek, ha folyton kétszínűek, és becsapnak mindenkit, ha egyfolytában kihasználnak mindent és mindenkit, talán ez az a „társadalmi réteg”, amelyiket a legjobban utálom.
  • Az utolsó pedig, nem meglepően, az elnyomottak sora, akiket csak azért piszkál és néz le a második csoport, mert mások, és mert nem szépek (szerintük), csak átlagosak. De ha ez így is van, akkor sincs közük hozzá.

 Ez lenne nálunk, a 7. b-ben az a három csoport, amire nagyjából a lányokat fel lehet osztani. Most pedig jöjjenek a fiúk, az én szememmel. Mármint az osztályban :) Igazából erről a témáról sokat tudnék mesélni, de erre már egy külön cikk kellene. A fiúk között is nagy a különbség, hiszen mindegyik más, mindegyik egy saját egyéniség. Van egyetlen egy fiú az osztályban, akiről se rosszat, se jót nem tudnék mondani, hiszen mindig csak az osztályon kívüli barátaival beszélget, de viszont nagyon csöndes, így hát megismerni sem nagyon tudtam. Rajta kívül, a fiúk többi része vagy idióta, vagy normális, de ide is csak 4-5 fiú tartozik, ami meghökkentően kevés. Viszont akivel jóban vagyok, az tényleg jó fej, azokról rosszat nem tudnék mondani, de sajnos nekik igencsak csekély a számuk.

Összegezve én jól érzem magam az osztályban, nem gondolom, hogy ki lennék szorítva, sem lenézve, úgyhogy szeretem ezt az osztályt, hiányozni fognak. :)