Iskolai klikkek

2012. december. 07. @ Szekeres Kíra  |  Rovat: Véleményünk van!

Az iskolánkban, azon belül az osztályunkban is vannak különböző csoportok, klikkek. Természetes, hogy egy iskolába különböző gyerekek járnak. Fiatalabbak, idősebbek , alacsonyabbak, magasabbak.

 

Mostanában nagy divat egy fiúbanda a „One Direction”, akik a 2010-es évi amerikai X-faktorban harmadikak lettek. Azóta több zenéjük meg is jelent és nagyon sok rajongójuk akadt. Az osztályunk nagy része, akik az egyik csoportot alkotják, ezért a bandáért rajonganak, éjjel-nappal a zenéjüket hallgatják, és úgy öltöznek, mint ők. Akik nem szeretik ezt a fajta zenét, azokat a klikk tagjai sem.

Olyan csoport is kialakult nálunk, amelynek tagjai csak a legjobb barátaikkal vannak minden nap. A többiekkel nincsenek annyira jóban, vagyis beszélnek, de nem a legjobb barátok.

A tanulók közül vannak, akik nem tartoznak semmilyen csoporthoz. Talán túl mások, vagy nem követik a divatot, vagy csak egyszerűen senkinek sem szimpatikusak? Nem tudom. De szerintem teljesen természetes, hogy csoportok alakulnak ki az osztályokban, mert nem lehet mindenki egyforma, és nem szerethetik ugyanazt a diákok.