Jó! Jó?

2013. január. 11. @ Springer Barnabás  |  Rovat: Véleményünk van!

Az internet mindenki életében jelen van, mindenkinek mást jelent. De mi is ez igazából? Mi volt az eredeti célja és mire használjuk most?

Az Internet számítógépes hálózatok világhálózata, amely behálózza az egész Földet, összekapcsolva kormányzati, katonai, kereskedelmi, üzleti, oktatási, kutatási, és egyéb (pl. nonprofit) intézményeket, valamint egyéni felhasználókat. Ebből látható, hogy eredetileg nem arra használták, mint amire mi most. Szerintem egyrészt jó, hogy célja átalakult bizonyos szinten, mert segít a kapcsolattartásban, elvégre, ha egy barátunk Pestre költözik, nem mehetünk fel hozzá mindig ahányszor beszélni akarunk vele. Másrészt a zenehallgatást is megkönnyítette, nem kell mindig minden CD-t megvennünk ha meg akarjuk hallgatni, elég bepötyögnünk a keresőbe a dal címét, és már hallgathatjuk is. Az internet azonban segítséget nyújthat a házi feladatok elvégzésében és információgyűjtésben, ha megfelelően használják.

Azonban az internetnek sötét oldala is van. Ennek köszönhetően fellendült a feketekereskedelem, személyes adatokat deríthetnek ki, lopnak, csalhatnak, hazudhatnak. Ráadásul vannak, akik a számítógép előtt élik az életüket és egyáltalán nem zavarja őket, hogy nincsenek barátaik, csak profilok, akik a valóságban bárkik lehetnek. Akik így élik az életüket, azoknak sokkal gyengébb az immunrendszerük, ugyanis a szabadban töltött idő hiányzik nekik, pedig az sokkal értékesebb, mint az, hogy bent gubbasztanak a sötét szobában és nem létező ellenfelekre lövöldöznek.

Összefoglalva, az internet hasznos és jó, fontos használni, de nem szabad vakon bízni benne és ezen tölteni az életünket.