Buli játékokkal? Igen!

2013. október. 15. @ Cseh Anett  |  Rovat: Véleményünk van!

Minden embernek szüksége van kikapcsolódásra, szórakozásra a barátaival, munkatársaival, stb…

De mi van akkor, ha unod a szimpla, egyszerű házibulikat? Csak táncoltok, beszélgettek és mindenki unatkozik? Mi lenne, ha a bulikat játékokkal dobnánk fel? Mondjuk, ne ilyen „Ki nevet a végén?“-t képzeljünk el! Inkább olyan szórakozási módokat, amelyekben szinte mindenki szívesen venne részt.

Először akkor itt egy olyan játék, amiben az erős rekeszizmok csak előnyünkre válhatnak. Ebben a „csatában” az a cél hogy minél hajlékonyabbak és ügyesebbek legyünk. Aki viszont nem áll rendesen a lábán inkább bukósisakban játsszon, ha nem szeretné megütni a fejét.

„Fordított Limbó-Hintó” avagy müzlis dobozos játék:
Ehhez a játékhoz, egy üres müzlis dobozra van szükségünk, vagy ha nincs, akkor kartondobozra, és egy ollóra.
A játék kreativitást igényel, az ügyesség mellett.
Először, a gabonapelyhes doboz füleit le kell vágni, úgy hogy a doboz ne billegjen és ne dőljön fel. A dobozt helyezzük el a szoba, vagy helyiség közepén, úgy hogy ne legyen semmi értékes és törékeny a közelében.
Hát akkor kezdődjön a játék! A játékosoknak a szájukkal kell felemelniük a dobozt, úgy hogy csak a talpuk érintheti a padlót, és csak a száj érintheti a dobozt. Aki elesik, megérinti a padlót vagy a dobozt, vagy bármi mást ezeken kívül, az „életével fizet”. Ilyenkor a többiek valamilyen büntetést találnak ki az adott személynek. A játék addig megy, amíg egyetlen ember „marad csak életben”. Ha szeretnénk fokozni az izgalmakat, akkor a doboz aljából fokozatosan vágjunk le 1-2cm-t és lássuk ki is a legügyesebb.

Igaz, vagy Hamis?
A következő játékot ne játsszák olyanok, akik szeretnek félrebeszélni, vagy gyakran nem mondanak igazat.:) De a játékot legjobb lenne olyanoknak játszani, akik nem ismerik egymást teljesen. Ez inkább egy feszültség oldó játék, így a szégyenlősök is bátran játszhatják.
A buli során kérd meg a vendégeidet, hogy találjanak ki magukról három állítást, melyekből kettő igaz, viszont az egyik nem. Ez lehet történet vagy csak egy állítás is. Figyelni kell arra, hogy ezek mindegyike hihető legyen, az az egy hazugság ne lógjon ki a sorból.
A buli során az adott személyek egyesével előadják a többieknek, a három állítást vagy történetet, de mindegyiket úgy kell „tálalni”, hogy igaznak tűnjenek. Mikor végzett, a többiek együttesen megvitatják, átgondolják, hogy szerintük melyik állítás volt igaz vagy hamis. Ha nincs egyetértés, akár szavazással is el lehet dönteni. Elég mókás játék!
És mi van akkor, ha már a feszültségek feloldódtak és mindenki szeretne „kirúgni a hámból”?
Kellék nem szükséges hozzá, kivéve valamilyen italt. Lehet ez üdítő, olyan ital, amit tudjuk, hogy a másik nem szeret, vagy esetleg „egészen másféle italok” is.:)

Hányadik vagyok én?
Mondjuk, 10 játékos vesz részt a játékban. Körbeülnek és kijelöljük, hogy ki kezdi a kört.
A kezdő ember mond egy számot 1 és 9 között. A példa kedvéért most legyen ez a szám a hármas. Ezután a tőle harmadik helyen ülő játékosnak (az óramutató járásával megegyező irányban) észre kell vennie, hogy ez ő maga, de a többiek segíthetnek a tény felismerésében. Az az egyetlen személy szólalhat meg és mondhat egy újabb számot, aki a harmadik helyen ül. Ha más szólal meg, vagy a „szerencsés kiválasztott” nem mond új számot, akkor a tévesztőknek inniuk kell a kikészített italokból. Előre egyezzünk meg abban, hogy mi is a pontos büntetés, vagyis mennyit, illetve mit kell ilyenkor inni. Bonyolíthatjuk a játékot negatív számokkal is, ilyenkor az ellenkező „irányba” kell számokat választanunk.
Addig folytathatjuk a játékot, amíg bírjuk, vagy szeretnénk, és választ kapunk arra, ki bírja legjobban a „szenvedéseket”!

Remélem hasznos lesz ez a kis cikk, és segítek legalább pár embernek abban, hogy felhőtlenül szórakozhasson!:)