Amikor felcsillan a szemem

2012. december. 08. @ Buzsáki Vanessza  |  Rovat: Véleményünk van!

A "példakép" szó tulajdonképpen egyfajta csodálatot jelent és ha valakit példaképnek választanak az megtiszteltetés. Mivel minden ember más ezért nem lehet mindenkinek ugyan az a példaképe.
 

Sok lány álma, hogy egyszer egy népszerű híresség legyen belőle ezért esetleg egy modellt választanak maguknak példaképként, sokan viszont egyszerű emberek szeretnének lenni és esetleg a családjukból választanak ki maguknak "alanyt". Az, hogy az ember kit választ sok mindentől függhet. Az embereknek szükségük van példaképre, hogy legyen kit követni, főleg gyerek korban amikor még nem alakul ki az egyéniség.

De ha jobban belegondolunk a modelleknek nem könnyű az életük, mert szinte magánéletük sincs, mert a rajongók élni sem hagyják őket. Ők lehet, hogy pont arra vágynak, bárcsak egyszerű emberek lennének. Ha ebbe belegondoltok akkor valószínű, hogy elégedettebbek lesztek az életetekkel.

Én úgy gondolom, hogy jó dolog ha az embernek van kit csodálni, de nem minden esetben. Hisz az jó ha például egy tisztességtudó embert választanak példaképnek a gyermekek/emberek, de ennek az ellenkezője is megtörténhet. Ha egy fiatal esetleg rossz társaságba keveredik és erre a célra nem méltó személyt választ példaképnek az nem vezetheti jóra. Ez lehet az oka annak, hogy a rengeteg serdülő tudatmódosító szerhez, cigarettához, alkoholhoz nyúl. Tehát fontos, hogy az ember jó példaképet válasszon magának.