A számítógép embertelenné tesz

2013. január. 11. @ Golitz Patricia  |  Rovat: Véleményünk van!

Vajon tényleg a számítógép tölti ki az életünket és helyettesíti a barátainkat? Lehet, hogy igaz de ez még nem bizonyosodott be!

Az emberek egy része a munkájával kapcsolatosan számítógépezik, egy másik része szórakozásból és van az a súlyos eset aki azért mert nincs semmi más az életében.

Igaz: Sajnos ma már néhány ember általában szabadidejét nem kint a szabadba és nem is a barátaival vagy közösségben tölti hanem elzárkózik a világtól. A számítógép káros olyan szempontból hogyha sokat ülünk előtte károsítja a szemet és ezért egyre több a szemüveges is, mivel nem egyenesen ülünk általában gerincferdülés alakulhat ki, és elveszíthetjük a kapcsolatot a világgal. Aki már annyira függő, hogy nem tud elszakadni az elektronika világától annak már súlyos segítségre van szüksége…

Nem biztos: A netezésnek lehet jó hatása is. Azok a gyerekek akik naponta kb.2 órát játszanak számítógépes játékokkal azoknak a vizuális készségünk fejlődik. Ilyen játékok inkább az akció játékok amiben gyorsan kell reagálnia a dolgokra és ezzel az életben is gyorsabban feltudják fogni az eseményeket, mint például az olyanok akik nem játszanak ilyen játékokkal. Ha valamit meg akarunk tudni az internet a legjobb forrás erre.

Egy másik téma pl. a facebook . Ma már szinte mindenkinek van facebookja. Ez sincs rossz hatással az emberekre hisz itt sok mindenkit meglehet ismerni, szinte egy óriási „család”. Sok információt meglehet tudni, de van hátránya is. Például bárki ismeretlen láthatja az adatainkat, amit megosztunk, és a képeket amiket fölrakunk mindenki aki akarja lementheti magának és ha valami kínos kép még föl is használhatja ellenünk.

Szerintem: Az én véleményem a számítógép káros hatásairól az, hogy ha valaki nagyon függő és már teljesen elszakadt a külvilágtól az már tényleg káros. De ha naponta minden nap gépezünk pár órát de azért a barátainkat se hanyagoljuk akkor egyáltalán nem árt. A facebook tényleg nagyon sok mindenre hasznos és ha védjük az adatainkat akkor egy nagyon jó és nagy közösségi oldal.

Egyszóval a számítógép lehet káros is de leginkább hasznos és egyáltalán nem tesz embertelenné.

 

Készítette: Golitz Patrícia