Nagy vereség, nem várt pofon!

2014. január. 19. @ Perleczky Boglárka  |  Rovat: Sport

Kadett korosztályos csapatunk legutóbb Kaposváron lépett pályára a Regionális Kadett Döntőn, ahonnan az első helyezett csapat bekerült a Kiemelt Kadett Bajnokság alsóházába.

Az első mérkőzésen mindjárt a top favorit Nagykanizsa ellen léptünk pályára és a két gárda közötti különbség már az első negyedben megmutatkozott. Lányaink nem tudták megütni, de még megkarcolni sem az ellenfél szintjét, így teljesen megérdemelten nyert ellenfelünk. Ez volt az a mérkőzés, amire egyik játékos sem lehet büszke.

A második mérkőzésen – immár a torna 3. helyéért – léptünk pályára a szintén vereséget szenvedő Kaposvár ellen. A Mágusok csapatát már jól ismertük, hiszen az alapszakaszban is rendre velük kerültünk össze. Az első félidőben remekül tartottuk magunkat, folyamatosan növeltük előnyünket és remekül megvalósítottuk a védekezésben kért elemeket. Aztán elérkeztünk a második félidőhöz, ahol ugyan a 28. percig magabiztosak voltunk, de az utána közel 10 percen keresztül képtelenek voltunk pontot elérni. A kaposvári játékosok vérszemet kaptak – sajnos a hazai szurkolók sem buzdítottak sportszerűen – és mire észbe kaptunk már lefutott a játékidő.

Összességében elmondhatjuk a Nagykanizsa elleni mérkőzésből rengeteget tanulhattunk, de nem lehetünk büszkék, a Kaposvár ellen pedig megint előre léptünk, ha el is maradt a győzelem, egyre közelebb kerülünk hozzájuk (az alapszakaszban átlagban 25 ponttal kaptunk ki a Mágusoktól).

Végeredmény: 1. Kanizsa DKK 2. Szombathelyi SI 3. Mágusok Egyesület 4. Komlói Bányász

Regionális Kadett Döntő Kaposvár, Toldi Gimnázium 2014. január 12. vasárnap

I. mérkőzés Kanizsa DKK – Komlói Bányász 103 – 13 (33-1; 15-6; 21-3; 34-3) Dobók: Szabó Nóra 5, Kontli Henrietta 4, Katus Dorinda 3, Topp Dóra 1, Baksai Vivien, Tóth Fanni, Ágh Fruzsina, Martinek Rebeka, Móczár Dorottya, Bálint Lilla

II. mérkőzés Mágusok Egyesület – Komlói Bányász 54 – 46 (10-9; 10-23; 21-7; 15-7) Dobók: SZABÓ NÓRA 21/6, TOPP DÓRA 8, ÁGH FRUZSINA 5, Tóth Fanni 5/3, Baksai Vivien 5, KONTLI HENRIETTA 2, Katus Dorinda

Tóth Fanni, csapatunk irányítója: „Az első meccsen a Nagykanizsa ellen csapatunk próbálkozott, de már az elején látszott hogy nem vagyunk egy szinten, ezért nagy pont különbséggel nyert az ellenfél. Kaposvár ellen nagyot harcoltunk. Az első félidőben jól teljesítettünk, majd a harmadik negyed elvesztésével nem sikerült vissza szereznünk a vezetést. De összességében szerintem jól teljesített a csapatunk.”

Czukor János edző nyilatkozata: „Nagyon készültünk erre a tornára, szerettük volna megmutatni tudásunkat. Az első mérkőzésen totális csődöt mondtunk, gratulálok a Nagykanizsa csapatának, megérdemelten jutottak tovább. Egyből dupláztunk, szinte pihenő nélkül kezdtük a Kaposvár elleni találkozót, ami soha nem kedvezett nekünk, de a lányok kitettek magukért, óriásit küzdöttek, minden elismerésem az övék. A végére nagyon elfáradtak, szükség lett volna még egy-két bevethető játékosra. Nem szoktam a külső körülményekkel foglalkozni, de most rendkívül rosszul érintett a hazai nézők sportszerűtlen viselkedése. Szerintem egy utánpótlás mérkőzésnek nem a játékosok hergeléséről kell szólnia. Tanulnunk, dolgoznunk kell tovább!”

A cikket összeállította: Czukor János és Perleczky Boglárka