Győzelem az év utolsó mérkőzésén!

2013. december. 20. @ Perleczky Boglárka  |  Rovat: Sport

Győzelemmel zárták az évet kosaras lányaink, akik az őszi fordulókat követően az 5. helyen telelnek, 2 győzelemmel és 4 vereséggel.

Péntek 13-án játszotta le az év utolsó mérkőzését felnőtt csapatunk. A nehéz kezdés után (az első pontjainkat Miltner Szandra a 6. percben szerezte) a lányok belejöttek a játékba és a második félidőt már 3 pontos előnnyel várták. A komlóiaknál mindig kritikus harmadik negyed most kosáresővel zárult, a negyedik negyedet már megnyugtató 17 pontos vezetéssel kezdték. Az utolsó negyedben az ellenfélnek majdnem minden dobása a gyűrűbe esett és a nagyarányú hátrányukat sikerült is ledolgozniuk. A végjáték tehát nem várt izgalmakat hozott, de a komlói fiataloknak helyén volt a szívük és az utolsó másodpercekben Czukor-Mészáros Anett kosarával bebiztosították a győzelmet.

Női Regionális Kosárlabda Bajnokság VI. forduló
2013.12.13 Pécs, PTE -TTK csarnok

Pollack Hök Petőfi SE - Komlói Bányász: 59-62
(8-7; 15-19; 11-25; 25-11)

Dobók: BALÁZSNÉ MITUK ERIKA 4, Román Réka 2, Czukor-Mészáros Anett 5, SZABÓ NÓRA 16/6, MILTNER SZANDRA 10
Cserék: Pap Vanessza, Meszarics Réka 1, KAKÓCZ KATA 20/15, Klonfár Dóra 2, Györkös Adrienn, Jéhn Hanga 2

Györkös Adrienn, a csapat centere:
„A mérkőzés szorosan indult, és szorosan is zárult. A második félidőre ugyan nagy előnyre tehettünk szert, mert szerencsénkre Kakócz Katát nem gátolta betegsége a pontszerzésben és rengeteg hárompontos helyzetet értékesített, de sajnos korán hittük el, hogy már megvan a győzelem, így a végjáték izgalmasra sikerült. Gratulálok a csapattársaimnak és az edzőmnek! Jó érzés győztes mérkőzéssel zárni az évet, remélem az új év is így indul majd!”

Czukor János edző nyilatkozata:
„Először is gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Most ennek kell örülni, remélem a szezon második felében stabilabb lesz a játékunk! De ehhez sokat kell még dolgoznunk!”