Álomból valóság?!

2014. május. 16. @ Perleczky Boglárka  |  Rovat: Sport

A Veszprém kézilabdacsapata megcsinálta azt, ami eddig sosem sikerült neki. A srácok idegenben és haza pályán is felülmúlták a nyolcad döntőben a Paris Saint-Germain csapatát és történelmük során először bejutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A szezon elején a kitűzött cél a Final Four-ba jutás volt és persze a Magyar Kupa és a bajnokság első helyének megszerzése. Az elvárásoknak megfelelt a csapat, bejutott az európai kupasorozat legjobb 4 csapata közé, a pécsi rendezésű Magyar Kupát is megszerezte, múlt hétvégén a bajnoki döntőben pedig 2-0-ra verte a nyáron megújuló Pick Szeged csapatát. De térjünk vissza a BL szerepléshez. A csoportból az első helyen jutottak tovább az építők, tíz meccsből nyolc győzelem, egy döntetlen és egy vereség a srácok mérlege. A negyeddöntőben a Wisla Plock együttese volt az ellenfél. Bár a lengyel csapat a hazai pályán egy góllal diadalmaskodott (34-33), Veszprémben nem ünnepelhetett más csakis a magyar csapat (31-26).

Ezek után mindenki nagy izgalommal várta a sorsolást. Jöhetett a PSG. Azt hiszem, ki lehet jelenteni, hogy ez a Párizs a világ egyik, ha nem a legjobb játékoskerettel rendelkezik.

Íme a PSG játékoskerete:

Kapusok: José Manuel Sierra, Patrice Annonay
Jobbszélsők: Luc Abalo, Fahrudin Melic
Jobbátlövők: Marko Kopljar, Ásgeir Örn Hallgrímsson
Irányítók: Daniel Narcisse, Császár Gábor, Mladen Bojinovic
Beállók: Igor Vori, Róbert Gunnarsson
Balátlövők: Mikkel Hansen, Antonio García Robledo, Jakov Gojun, Ibrahima Diaw, Zacharia N’Diaye
Balszélsők: Samuel Honrubia, Jeffrey M’Tima

Világsztár világsztár hátán. Az első meccs Párizsban volt, amelyen a Veszprém 28-26-ra nyert, ekkor már sejtettük, hogy itthon ezek a srácok nem fogják kiengedni a győzelmet a kezükből, és nem is tették, hiszen 5 góllal, 36-31-re verték Császár Gáborékat.

A következő feladat nagyobb falatnak tűnik. Sajnos a csapatot nem hagyták el a sérülések. Iman Jamali keresztszalag szakadást, Fazekas Nándi kéztörést szenvedett. Az ellenfél pedig a veszprémiek mumusa, a THW Kiel csapata lesz. Reméljük megtöri a kiel-i átkot a csapat és tényleg valóság lesz az álomból, Nagy László felemelheti a BL serleget a Veszprém színeiben is.

Négyes döntő (Köln)

május 31. MKB- MVM Veszprém(magyar) – THW Kiel (német)15:15

május 31. FC Barcelona (spanyol)- Flensburg (német) 18:00

A döntőt június 1-én a két elődöntő győztese játssza majd.

Hajrá Veszprém! :)