Lorax és Alkonyat - filmajánlók

2012. december. 07. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: Filmajánló

Ebben a cikkemben a jelenlegi filmekről, moziműsorokról szeretnék egy pár szóban írni. Én például 1-vagy 2 hét múlva megyek moziba az osztályommal, Pécsre.

Leírás...

A Lorax című, 3D-ben is megtekinthető animációs mozifilmet fogjuk megnézni. Ez a film először egy kisfiúról szól, aki el akar jutni arra a helyre (egy helyes lány kedvéért) ahol még vannak, és nőnek igazi fák. Ugyanis náluk minden mesterséges. Hosszú útja során végül eljut ide, egy varázslatos helyre, ahol különböző, és legfőképpen érdekes élőlényekkel találkozik:

A Loraxxal, a főszereplővel
barmackók csapatával
fura halakkal
És még sok érdekes lénnyel.

Küldetése lesz az, hogy egy különleges mag segítségével újra telepítse a fákat a mára teljesen mesterségessé vált városba. Ám ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Rengeteg ellenzője akad, de a végén győzedelmeskedik.

Szerintem ez egy nagyon aranyos, és vicces film, érdemes megnézni! Ennyit a Loraxról.

Itt egy másik film, az Alkonyat: Hajnalhasadás. Ez 2 részből áll. Sajnos a mozikban még csak feliratozva tekinthető meg a 2. része, de valószínűleg hamarosan szinkronizálják (legalábbis remélem). Gondolom, hogy a többség látta már az előző részeket, és tudja, miről van szó. Tömören arról szól, hogy Bella és Edward összeházasodik, s hamarosan megszületik vámpír kislányuk, Renesmee Cullen.

De egy másik vámpírcsalád, Volturiék ellenzik ezt, s meg akarják semmisíteni az újszülött jövevényt. Igen, de Renesmee, mivel vámpír, szuper gyorsan fejlődik, s lassan elkezd mindenki ellen lázadni. Szoros barátság köttetik közötte, és a vérfarkas Jacob Black között. Tovább is mesélhetném a részleteket de a lényeg, hogy Bella, Edward és társaik legfőbb feladata az lesz, hogy megvédjék a kislányt. Nagyon izgalmas, és jó film, ha tehetem, majd valamikor én is megnézem.

Erről a két filmről remélem sok hasznos infót tudtam adni nektek!