"Most", látogatóban voltunk a kaposvári Most Médiaközpontban

2014. február. 04. @ Komlódiák Adminisztrátor  |  Rovat: Diákújságírók

Ahol jól, egymást erősítve működik az információszolgáltatás, az a kaposvári Most Médiacsoport. A televízió, az online és a nyomtatott újság valamint a rádió egy épületben, külön stábbal, de közös érdek mentén készíti műsorait, cikkeit. A gyors, hiteles, pontos tájékoztatás minden csatornán, ez az a cél, amelyet így komplexen el tudnak érni - tudtuk meg vendéglátónktól, a rádió programigazgatójától, Palancsa Lászlótól.

A Közösségek Háza Média-műhelyének tagjai - Czérna Gertrúd, Ernszt Zsófia, Kovács Gitta, Kőszegi Zsófia, Perleczky Bogi, Schraub Lilla és Springer Barnabás - felkerekedtek, hogy megnézzék, hogyan is működik a média a valóságban. Palancsa László, egykor a Magyar Rádió Pécsi Körzeti Stúdiójának riportere-műsorvezetője, ma a Most Rádió vezetője. Az ő hathatós segítségével volt alkalmuk a diákoknak megtekinteni a médiaközpontot. Először a tv-zés műhelytitkaiba pillanthattak be a diákok, látták a vágót munka közben, megnézték a híradó és a magazinműsorok felvételeinek helyszínét. Ezt követően beszéltek a Kaposváron legrégebb óta máig létező nyomtatott kereskedelmi hetilap vezetőjével (Kapos Extra - M. Schenk Tünde) és az online lap - a Kaposvár Most hírportál - egyik szerkesztőjével is. Végül sikerült bepillantaniuk a rádiózás rejtelmeibe, ahol még az adásban meg is szólalhattak.
 
Hogy ki, hogyan élte át ezt a rendkívüli kirándulást, kinek mi tetszett a leginkább, azt hamarosan megírják az ifjú újságírók!

A hírhez kapcsolódó fotók