Kreatívok kiállítása az 5-let(t) Házban

2013. július. 24. @ Kőszegi Zsófi  |  Rovat: 5-let(t) Ház projekt

Végéhez közeledik az 5-let Ház projekt első része, ennek okán bemutatóval egybekötött kiállítást rendeztek a Közösségek Háza emeleti galériájában. A résztvevők megcsodálhatták az egyes szakkörökben készült munkákat, és részletes tájékoztatót is hallhattak az egész projektről, az ott folyó tevékenységekről.

Kicsit részletesen is beszámolok most az eseményről, mert a program a következő tanévben folytatódik, és remélem kedvet kaptok hozzá!

A megnyitó felé haladva már feltűnt a sok izgatott szereplő, a zenészek, a kézműves tárgyakat alkotók, a fotósok hada. Tele volt a galéria a programokban résztvevő diákokkal és hozzátartozóikkal. Mi diákújságírók alaposan megtekintettünk mindent, hogy aztán a most olvasható beszámolóban el tudjuk nektek mesélni mit is láttunk. Így például a falakon és az üvegtárlókban roskadoztak a szebbnél szebb kézműves alkotások, a nemezelt, a festett, az agyagozott, a fűzött, a varrt használati- és dísztárgyak.

A galéria másik részén a fotósok munkáit láthattuk, amelyek közül nekem személy szerint nagyon sok tetszett. Azok is nagyon különlegesek voltak, amelyeken úgy fényképezték Komlót, mint ahogy azokat a régi fotókon láthattuk, de a természetfotók, vagy az érdekes emberábrázolások is nagyon jók voltak.

 

A nézelődést egyszer csak a megnyitó ünnepség kezdete szakította meg. Ezen először a népi hangszeresek zenéltek – énekeltek nekünk, az ő előadásuk is nagyon színvonalas volt. A műsort a KH igazgatónőjének, Horváth Lászlóné Éva néninek a köszöntője követte, aki részletesen elmondta, hogy ez a program egy pályázatból valósulhatott meg.

Az igazgatónő elmondta, hogy négy kreatív területen szerveztek csoportokat, a kézművesség – népi játék készítést Molnárné Kaposvölgyi Márta vezetésével, a fotográfiát Kis-Marics Tamással, az előadóművészetek zene - népi hangszer/ vonós részét Deáky Péterrel, a cimbalom hangszert Kis Alfréddel. A színjátszást Korbuly Katával, az elektronikus sajtót Fábián Máriával szervezték.

Ezután részletesen is meghallgathattuk, hogy melyik csoport mivel és hogyan foglalkozott egész évben, ezt most nem írom le nektek, hiszen a munkák nagy részét a honlapunkon megnézhetitek, a www.komlodiak.khszinhaz.hu oldalon.

Itt a mi írásainkat is olvashatjátok, megnézhetitek az általunk készített videót is, amelyben azt is elmondjuk, milyen volt számunkra ez a program.

Csak javasolni tudom, hogy aki teheti, akit érdekel, vegyen részt benne a következő tanévben!

A hírhez kapcsolódó fotók