Az én városom

2013. február. 01. @ Jakab Gábor  |  Rovat: 5-let(t) Ház projekt

Komlót a régi, 1950-es és ’60-as években épült házakról és a panelekről lehet felismerni. Ami még különlegessége, hogy hét dombra épült (mint Róma), és egyszerűen gyönyörű a környezete. De ezt ti is láthatjátok, ha megnézitek a fotókat!

A város jellegzetessége a bányászat, igaz hogy már bezárták a bányákat, de akkor is Komló bányászváros.

Nekem a kedvenc helyem Körtvélyes, mert barátságosak ott az emberek és kedvesek. Körtvélyes Komló egyik külső részén fekszik, Sikonda üdülőhely felé. Nagyon szép helyen található, de nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, mert csupa, csupa panel épületből áll. Én mégis szeretem. Számomra kedves ez a hely.

Azt szeretem Komlón, hogy sok kedves ember lakik itt. Például mi nagyon jóban vagyunk a szomszédainkkal, sokszor játszunk együtt a gyerekekkel.

Azt viszont nem szeretem, hogy nagyon sok a galamb. Olyan borzasztóan hangosak, hogy egyáltalán nem lehet tőlük aludni. Ráadásul annyira sok piszkot hagynak maguk után, hogy csúnya tőle a ház környéke.

Azért ajánlanám mert itt sok szép hely van.

Itt látjátok is, milyen szép Komló főutcája, a házakat körülölelő erdőkkel.

Itt pedig a Szilvásban található víztorony látszik előtte a somági házak, a Bányászpark fenyői és az emlékmű. Szerintem ez is varázslatosan szép.

Ez a kép egy nyári napon mutatja Komló egy részletét, itt is fantasztikus hangulatot áraszt a házak és a táj egysége.

Ha tehetitek, gyertek el megnézni ezt a szép várost, nem messze tőlünk fekszik Sikonda fürdőhely, ott pihenni, strandolni, sétálni is lehet. Erről a helyről majd legközelebb írok.